Katakan apa sahaja tentang rasanya, mutunya..tetapi bagi yang membuatnya untuk pertama kali pastinya akan terukir senyuman. Sebabnya? Ianya cukup membulat, gebu dan halus teksturnya.
(Berinti kacang merah)
Mempunyai pelbagai cara dalam membuatnya, pelbagai inti yang di isi ke dalam kuih pau ini. Ikut selera yang mana satu di minati. Jika pau jenis baik, permukaan kulit pau itu sendiri akan mudah di kopek.
Tetapi untuk ini, ku isikan pau dengan isi daging dan serunding, inti kaya serta kacang merah. Dua kali dalam membuatnya, pertama kali ianya menjadi tetapi masih tidak puas hati...pagi keesokkan harinya di cuba lagi.....Allahamdulillah..kali ini bertambah baik...:-)
2 comments:
2 aje ku dapat..:-( not enuff tau.. nak lagi..hik..hik..hik
2 always enuff..:-) teringat kerajaan mengesyorkannya dahulu..:D
Post a Comment