Kuih tradisi orang melayu kita yang hampir tidak kelihatan masa kini. Jarang-jarang sekali kuih ini dapat kelihatan di jual di sana sini terutama di kota singa ini.
Dan jarang-jarang juga menjadi pilihan keluarga bagi menjamu selera. Oleh kerana jarang-jarang....,membuatnya pun rasanya belum pernah. Biasanya makan kuih ini dengan cara order dengan seseorang. Senang...apatah lagi jenis frozen..bila nak makan just kukus kembali. Mudah, bukan?:-)
Tetap dalam masakini..cara begitu usah di pratikkan lagi. Buat sendiri itu lebih baik. Biar di tertawakan, tetapi yang jelas..buat sendiri lebih berbaloi. Aaah...tak tahu mengapa di namakan kuih koci tetapi yang pasti rasanya sungguh sedap. Kombinasi tiga jenis tepung membuat kuih ini begitu enak sekali.
Kerjanya agak rumit bagi sesetengahnya, namun bila menikmatinya ternyata hasil kerjanya membuat hati ingin mengulanginya lagi dengan lebih baik lagi.
Tetap dalam masakini..cara begitu usah di pratikkan lagi. Buat sendiri itu lebih baik. Biar di tertawakan, tetapi yang jelas..buat sendiri lebih berbaloi. Aaah...tak tahu mengapa di namakan kuih koci tetapi yang pasti rasanya sungguh sedap. Kombinasi tiga jenis tepung membuat kuih ini begitu enak sekali.
Kerjanya agak rumit bagi sesetengahnya, namun bila menikmatinya ternyata hasil kerjanya membuat hati ingin mengulanginya lagi dengan lebih baik lagi.
Lalu untuk anda....apa lagi..jemput tengok..:-)
0 comments:
Post a Comment